2012 m. lapkričio 12 d., pirmadienis

Kanalizacijos vedžiojimas bei pamato konservavimas žiemai

Blogiausia yra tai jog prasidėjo laaabai nefaini orai bei pradėjo anksti tempti.
Tačiau smėliui kasti daug šviesos nereikia todėl atsivežiau pradžioje 2 smėlio sunkvežimius (po ~12 kubo) ir tikrai žinojau kad man jų truks.
Tačiau turiu mintį išnaudoti sklype esančias žemes... tik bėda ta, kad turiu kokias 4 mašinas zvyrmolio arčiau molio.. vieni pasakoja jog negalima tokio zvyrmolio pilti į namo vidų, kiti sako jokio skirtumo ... kokia jūsų nuomonė?
Tačiau bandau bent dabar pasirinkti tarpinį variantą, pamato apačion pilti sluoksnį molį, o ant viršaus smėliuką..





 Pagalbininkas akivaizdus, tai šunėkas.
 Taigi, savaitgalis buvo darbingas.. kartu pasižymėjau padžiuvusius medžius kuriuos reikes gražiu oru nusipjauti, kad pamiškė būtų laisvesnė.

Dar prasidėjo projektas kanalizacijos, prasikasiau 5 vietose po pamatu ir šiek tiek pakapščiau tranšėjas.
Kanalizacijos vamzdį kieme žadu užkasti kokių ~40 cm po žeme, ne vienas santechnikas patikino jog užšalimo tikimybė yra nulinė, gal kas turite kitokios informacijos, labai džiaugčiausi jeigu pasidalintumėte...


Kanalizacija paklota :), Šeštadienį oras buvo idealus lauko darbams....
Pagrindinė trasa jau užkasta, bet tolumoje matosi 2 iškilimai.


Nuo kairės pusės: katilinėje trapas, prie kurio jungsis vandens filtrų vanduo, garaze: kriauklė, nebūtinai toje vietoje, ir trapas. Šitie taškai visi bus suvesti į lietaus nuotekas. 

Arčiausias kuolas, išvedimas į lauką 110 vamzdelio.


Vonia


Pakilimas į būsimą 2 aukštą

Virtuvės atšaka
 O taip atrodo vaizdelis kai po gero lietaus pasivažinėjo sunkvežimiai po kiemą :)


Jau yra užsakyta 2 tarakonai smėlio. Smėlis turi būt per lapkričio 12-16 dienas sukeltas į pamato vidų, nes šeštadienį laukai didi šventė, pamatų laistymas su visa šeimyna :)
Foto su smėliu vėliau :)

Viskas.... :) pamatas iš esmės paruoštas žiemai. garažas liko be smėlio, tai padarysim tada kai kasis kanalizacijos šuliniai.
Vaizdelis yra toks ir ne kitoks :



Dabar esu užsibrėžęs darbus pamiškėje... Savaitgaliai bus aukojami pamiškės valymui...

12 komentarų:

  1. Vauu, namas "ant kalno", tik dabar aptikau ir sveikinu jus su naujo "blogo" rašymu ir statybom!
    Labai faini vaizdai nuo jūsų sklypo!
    Ar toli prasideda šlaitas nuo pamatų? Ar darėte grunto tyrimą prieš apskaičiuojant polių gylį?
    Taip pat neradau informacijos kaip rostverką padarėt.
    Dėl kanalizacijos vamzdžio, gal apie 80cm gylį turėtų eiti kalba jei įrenginėsite vietinių nuotekų įrenginį, bet jei nuotekos miesto, tuomet nžn...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki gyvi,

    Ačiū už gražius žodžius :)
    Šlaitas nuo garažo prasideda vienos sienos per koki 1,5 m. o nuo kitos puses gal 3-4 m. garažo siena stovi ant pilto grunto kuris pakilęs apie ~70 cm. Dėl grunto tyrimo, tai jo nedariau nes gruntas ant kalno yra labai stiprus, visur žvyras su dideliais akmenimis ir molio priemaišų yra. :) šalimais pastatyti dar du namai. Kai kasė polius traktoristas baisiai piktas buvo nes graztas nelengvai "ėjo" į žemę.
    Dėl kanalizacijos, taip dėsiu vietines talpas, nes miestas dar neatkeliavo iki mūsų...
    dabar vamzdis kieme bus paslėptas iki ~50 cm, bet kelsis įvažiavimas į garažą, todėl užsipils apie ~20 , 25 cm , manau užteks. O patį galiuką kuris gali būti aukščiau žemės paviršiaus uždengsiu putplasčiu..
    p.s. Jūsų namo statybą irgi stebiu, super.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na taip, su tais akmenimis... pas mus irgi jų begalė, matyt praslinkęs ledynmetis čia kaltas bus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. tiesa, dėl rostverko.. tai darė darbininkai. atsivežė gyvą galą skydų, juos tiesiog montavo ir su tokiais varžtais susukinėjo per plastikinį vamdelį. manau standartas

    AtsakytiPanaikinti
  5. Polistirolą iš vidaus reikėjo susiklijuoti prieš užpilant smėliu. Kanalizokas seklokas sakyčiau, gali būti problemų. Kol ne vėlu, mėginkite pavasarį persikloti giliau, bent 70 cm gylyje prie išėjimo iš namo, o toliau su nuolydžiu 2-3 proc iki valymo įrenginio.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tai polisterolas ir yra suklijuotas is vidaus pries smeliui uzpilant. kitaip vargiai uzklijuotum. del kanalizacijos manau ~40 cm pakaks, nes poto dar pakils iejimas ir ivaziavimas i garaza kokiu 30 - 40 cm. juolab kad prie pat namo labai dideliu isalimu nebuna, visgi namas sustabdo isala. Aciu uz pastebejimus.

    AtsakytiPanaikinti
  7. NU pas mumis i lauka iseina ~40cm gylyje,gruntas tikrai dregnas/slapias,4ar5 ziemos nebuvo problemu su kanalzacijos uzsalimu.Nuolydis yra, viskas nubega.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Liuks Dikiz, tikėkimes ir pas mane taip pat sėkmingai bus :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. sveikas, norejau paklaust, kokiam aukstyje virs rostverko tavo grindu lygis? ar nesvarstei varjanto nuotekas vest virs rostverko esancio viduje? kai uzpylinejau pamata, jau buvo isalas, tad nelabai turejau galimybiu issivedziot vamzdzius, o dabar norint palyst po rostverku reiks kastis ~70cm, kas mano galva kaip ir nera labai butina namo viduje

    AtsakytiPanaikinti