2014 m. gegužės 30 d., penktadienis

2014 metų sezonas. pasvarstymai apie šiltinimą.

Visus sveikinu pradėjus darbus!
Kažkam gerai pasistūmėjus darbuose, kažkam sveikinimai įkurtuvių proga.

Pas mus fronte darbai minimaliomis pajėgomis pradėjo judėti :)

Trumpai apžvelgsiu darbus kuriuos planuojame vykdyti 2014 metais.

1 etapas susitvarkyti su aukščiais namo viduje. Keli vyrukai darbuojasi prie šio klausimo. :) , sunkiai kasiau į pamato vidų smėlį, o štai šiemet per ~15 cm reik iškasti. (atlikta)
 Vyriokai iškasė gerą "tarakoną" į lauką smėlio... Jis bus panaudotas aplink namą, tiksliau už garažo busimai malkinei.

2. nuo namo nuvesti vandentiekio vamzdį su laidu iki pamiškėje būsimos pavėsinės.
Foto neturiu, tačiau viskas atlikta, reikės sugalvoti tik mini šulinuką vandenio atsukimui/užsukimui.

3. Elektros instaliacija. Kaip tik šiuo momentu pradėjome planuoti elektrą. Yra planas užsakyti interjerinį projektą, arba sėdėti patiems...

4. Į taškus suvedžioti kanalizaciją (0-linė jau padaryta)
5. 1 aukšte daryti šildomas grindis, 2 aukšte tik vonioje, kambariuose radiatoriai (jų viso turėtų būti 4)
6. 1 ir 2 aukšto grindų betonavimas.
7. langai, durys, garažo vartai (apklausa jau pradėta, pasiūlymai renkami)
8. Po langų durų įstatymo išorės apšiltinimas...(dvejonės).

Klausimėlis liaudžiai:
Vieni teigia, kad suklijavus namą iš keraminių blokelių jokiais būdais nešiltinti jų polisterolu, kiti mat teigia kad jokio skirtumo... Kelios alternatyvos apie kurias mąstau:

  1. Vata+oro tarpas+medis/klinkeris. Sutinku su tuo, kad jei renkiesi vatą, tada būtina daryti oro tarpą ir fasadą dengti medžiu arba klinkeriu (+ reikalingas ant namo medinis karkasas). pats brangiausias kelias.
  2. Vata+armavimas(apdaila). Jei renkiesi vatą ir armuoji ją + nudažai silikoniniai dažais (su akmenukais pvz. kur nelygus paviršius) , silikonas sudaro vakuumą vatai kuri nekvepuos. Brangiau nei polisterolas/neoporas, tačiau klausimas ar pasirinkęs vatą galėsi ramiai miegoti su mintimi, kad apsišiltinai vata, bet pamiršti apie apdailos ypatumus. 
  3. Polisterolas/neoporas+ apdaila. Polisterolas mažai arba išvis ne kvėpuojanti medžiaga, tačiau kam mokėti už vatą x kart brangiau jei neturėsi oro tarpo ir vis vien gausi rezultatą ne maksimalų?
  4. Apdaila. Kita alternatyva palikti nešiltintą fasadą (ši alternatyva nesvarstoma) :)


Jei apie apšiltinimą toliau tęsiant kyla nemažai dvejonių dėl stogo šiltinimo. ką rinktis?

  1. III kartos šiltinimas t.y. stogas apipurškiamas putomis kurios neturi jokių mikro plyšių kaip sudėta vata. pasak Restoje buvusių įmonių, pakanka 15 cm apipurškimo ir gyvensi šiltai. (šilumos varža beveik identiška kaip kitų medžiagų) todėl rodiklis R nebus super aukštas bet bus sandaru. gali papildomais susidėti dar vatos 5 cm.
  2. Standartiškai grūsti vatą tarp gegnių (10+5) profilis ir dar + 10 cm. Viso 25 cm.
  3. užsiklijuoti plėvele stogą ir labai daug kūrenti :)
Mieli tautiečiai/bendraminčiai prašau pamėtykit savo pamąstymus.. :)Ačiū



Pirmieji mano gyvenimo laiptai (rankų darbo) :)



15 komentarų:

  1. seniai lauktas įrašas, galvojome kad jau visai apleidode blogą :) laiptus jau labai populiarūs tampa kaip mus :)

    dėl stogo šiltinimo mes ir aktyviai labai svarstom visus variantus, tačiau dėl sienų nera jokių klausimų, dėsime 20 cm neoporą (jau nupirktas) ir nesuksime galvos, kam dėti ženkliai brangesnę vatą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesa, kur pirkote neoporą? Frezuotą ar ne? gal maždaug kaina kūbo žinoma?
      p.s. Restoje vienas specialistu tikino, kad neoporą suklijavus reikia nedelsti su špakliavimu, nes neoporas tamsus ir jis nuo saules gali deformuotis. nzn kiek tai yra tiesos.

      Panaikinti
  2. Ne, apleisti nesiruošiame, tik reik statyti, kad būtų ką rašyti :)
    Žinokitės Jūsų laiptus nagrinėjau prieš pradedant savus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Negirdėjau, kad kas su keramika bandytų atkalbėt nuo putplasčio. Čia labiau akytbetoniui tas galioja. Jūsų vietoj nesukčiau galvos ir šiltinčiau neoporu kokių 15cm ir tiek.

    Dėl stogo skaičiavau visokius variantus, tai pasirinkau 30cm vatos. Tos putos gerai dėl sandarumo, bet norint ir šilto ir sandaraus, reikės tų pačių 25-30cm, dėl to kaina baisingai išauga. Dar variantas būtų su polistirolu, dabar populiarėja toks būdas. Bet sunkiau sandarumą pasiekt. Pats truputį skeptiškai žiūriu į tokį variantą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Esu skaičiavęs, kad 15 cm putų 1 kv m. 80 Lt su medžiagom ir darbu. darnat 15 cm putu o poto ekstra 10 ar 5 cm deti vatos galima tikrai nebloga R gauti. Tačiau teigiama, kad jei sandaru su 15 cm puta tai šilumai nėra kur išeiti. tačiau šituose reikaluose nlb nusimanau... aš primityviai skaičiuočiau R, ir būtų gerai, kad nebūtų skilių...
      Dėl putplasčio tikrai nedaryčiau tokio dalyko...

      Panaikinti
    2. Na šiluma bet kokiu atveju išeis, nes nebus ten jokių medžiagų, kurios nelaidžios šilumai :) Tik kai visiškai sandaru, ji išeis lėčiau. T.y. ne pro plyšius, o pamažu tiesiai per šiltalą. Klausimas per kiek laiko atsipirks tokia investicija. Jūsų kainomis man stogo šiltinimas kainuotų apie 11 tūkstančių litų. Su paprasta vata grubiai du kartus pigiau.

      Panaikinti
  4. Sienoms dek Neopora 15-20cm ir nesuk galvos...tik frezuota, kitokiu ir minciu neturek, kai klijuos dar visus tarpus su putom uzpurksti nepamirskit, nes vejas, niekadejas savo plysi suranda, net jei ir frezuotas sudetas. Nezinau kokius blokelius dejai ir kokio storiu, bet jei 25cm, tai tavo sienos silumine varza R (m²K/W) bus ~1, polistirola pilka jei pirksi, pastarojo Medžiagos šilumos laidumas W/mK = 0.032, tai prie 15cm storio jo varza bus R=4,688+siena1 = 5.688. Pagal STR rekalavima man rodos Sienos varza R=5,25 (W/Km), Stogo varza R=6,24 (W/Km). Polistirola gan senokai pirkau po 219lt su PVM/m3;

    Vatos, mano manymu irgi nera reikalo daugiau nei 25cm i stoga grusti, nes didesnis sluoksnis tik pinigu metymas, aisku pasyviu namu statytojai, paprastai pasiryze placiau atverti pinigines ir kisa ten kiek daugiau, bet as i tai ziuriu gan skeptiskai....Vata dejau Knauf TP115, berods 87Lt su pvm/m3 gavosi; 25cm dedu 10+5+10, prakeiciant siules. Teoriskai stogo varza turetu buti 0.25/0.037=6.76




    AtsakytiPanaikinti
  5. brangiai pirkot :) mes šią žiemą aktyviai derėjomės, kadangi kartu pirkome ir grindims tai kaina gavome net labai gerą 195 lt Kauno šilo gamybos neoporas frezuotas 20 cm storio, pabrėžiu ne extra, o normalus, pirkome iš Rietavo padalinio, šiaip neblogu atsiliepimu ir apie lenkišką esu girdėjęs termoorganika.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na gal siai dienai kiek pasikeitusios kaineles, nes polistirola pirkau gan senokai, dar 2013 05. Tai dienai kainos buvo tokios.

      Panaikinti
  6. Jei sugalvosi šiltinti namą vata nepagailėk ant kietesnės vatos parac was 50 + priešvėjinė. Tada nereikia karkaso medinio nors minkšta ir karkase sukrenta. Neseniai šiltinau su šia vata + priešvėjinė oro tarpas ir plyta tai džiaugiuosi kad nesugalvojau panaudot parac extra.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Bus įdomu pamatyti kaip namas atrodys užbaigtas. Sėkmės darbuose!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Grand article sur la construction de la nouvelle maison et la rénovation ancienne. Beau blog bien!

    Bonne chance,
    Fenetre pvc allemande - www.aikondistribution.fr

    AtsakytiPanaikinti