2014 m. birželio 16 d., pirmadienis

Grindys

Kuo giliau į mišką tuo daugiau medžių :)

Tikiuosi, kad Jūsų argumentuotos ir protingos mintys man padės medžių kiekį pamažinti.

Problema štai tokia: Grindys.

Kadangi pamato žemiausia vieta nuo žemės ~40 cm, galima traktuoti kad tai aukšti pamatai.
Tačiau pagal paruoštą projektuką namo grindų nulis yra nurodytas su lyg pamato siūle. Kas dabar atrodo šiek tiek negerai. kodel?
Visi kaip susitarę įvardina, kad tarp pamato ir blokelio einanti siūlė negali būti su lyg grindimis nes gausis šalčio tiltelis. sutinku.
Tačiau kaip daryti man?
Nuo pamato iki lubų turiu 2.75 cm. (10 eilių blokelių, plyta ir žiedą). lubos suvalgys man dar 5 cm (kabinsiu gipsą). todėl kelti grindų iki pirmo blokelio pusės neturiu galimybės. todėl realu, kad grindų danga bus 2-3 cm virš pamato siūlės.
Jūsų nuomone, ar tinkamas tokis +- planelis:


Kaip pats suprantu šis planelis iš bėdos yra tinkamas, tačiau toliau bėdos nesibaigia :)
Steškę liejant reikalinga išlieti viską viename lygmenyje, tačiau jeigu virš pamato turėsiu ~3 cm tik betono, man jis suskils manau per pusmetį. Smėlis kambaryje gali pasėsti ir taip padaryti lūžius name.
Todėl šiai problemai turiu išeitį. Viduje namo esantį pamatą tarp angų (jų viso ~10 metrų gaunasi) nupjauti per 5 cm. Su didele bulgarke įpjauti kas 5 cm o poto su kokiu kitu įrankiu nudaužyti.
Šiuo veiksmu išlošiu 5 cm. todėl galiu virš pamato dėti kokius 2 ar 3 cm putos (dėl amortizacijos) ir užlieti betonu ~5 cm.).
Dar viena pagalbą nuo sėdimo ir kilnojimo grindų daryti juodgrindes. jos šiek tiek stabilizuoja padėtį ir neleidžia taip lengvai vaikščioti tikrosioms grindims.
Aišku, vedžiojant grindininį šildymą ar taip ar taip kiekvienoje angoje bus reikalinga prapjauti takelius vamzdžiams praeiti.
Tai štai kiek minčių.
Gal pas Jus buvo panaši situacija ir kaip ją išsprendėte?

22 komentarai:

  1. mes šią situaciją išprendėme papratais, padidindami putplasčio storį :) viskas gavosi lygu, gražu, beeeeet aukštis nuo išbetonuotų grindų liko 2,85 m. o kur dar gipsas ir ventiliacija, labai norėjom auktšų lubų, dabar teks daryti bortus

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pas mane taip pat buvo padaryta projekte - grindys sulig pamato viršum. Kol nepradėjau domėtis, atrodė viskas normaliai. Mano sprendimas buvo pridėti papildomą eilę blokelių ir ant pamato dėti 10cm EPS, apačioj dar 5cm EPS ir taip pašalinus šalčio tiltą turėt 15cm grindų šiltinimą, neaukojant lubų aukščio.

    Daužyti pamato, manau, tikrai neverta. Darbo daug, o rezultatas kaži ar labai geras bus. Tiesiai putplasčio nepadėsi ant nudaužytų vietų, o ant nelygaus pagrindo padėtas tik didins skilimo riziką. Taip pat prie pat blokelių pirmos eilės daužydamas su perfu gali netyčia atkabint blokelį.

    AtsakytiPanaikinti
  3. 2,75 lubu aukstis tikrai per akis, as drasiai deciau papildomai polistirolo ir nesukciau galvos. Su dauzymu geriau neprasidek, suvargsi, o rezultato vistiek negausi tokio kokio tikiesi. Jei esi vidutinio ugio zemes gyventojas, tai su 2,6-2,7m lubom kuo puikiausiai gyvensi ir turesi sildyti mazesni turi :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kaip dėl juodgrindžių, gal jas verta pasidaryti dėl amortizacijos? gal mažiau vaikščios grindys ateityje? Dėl vidutinio ūgio žemės gyventojo pataikei :)

      Panaikinti
    2. Reikia nepatingėti gerai sutrombuoti grunto po grindim, sudėt armatūros tinklą ir, pageidautina, užleist grindų kraštus ant pamato, kad šonuose laikytųsi. Taip sėdimo tikimybė sumažėja iki minimumo.

      Panaikinti
    3. liek daug vandens, po to gerai su aparatu dar pertrombuok, kaip sako Gediminas uzleisk krastus jei eina ir nieko tom grindim nenutiks, kam dar papildomai metyti pinigus, patikek, kai prasides vidaus darbai surasi juos kur isleist :)

      Panaikinti
    4. ir taip jau žiemos smėlis matė... tai turėjo sukristi.. aišku su plokšte padirbėti reikia. bet ar nėra paleista nuomonė, kad geriau grindų nekambinti ant pamato?

      Panaikinti
    5. Kad ir matė žiemos, geriausia dar sulieti papildomai vandeniu gausiai ir tada su vibroplokšte pereit. Čia toks darbas, kurio jau nebe pataisysi niekada, tai geriau su atsarga pasidaryt.

      O kodėl turėtų būti blogai kabinti ant pamato? Mano supratimu, tai nekabinant ant pamato visų pirma lieka šalčio tiltas (taip, kaip pas jus projekte dabar padaryta). Toliau - grindys vaikšto sau, pamatas sau. Visas svoris tik ant smėlio gula, didesnė tikimybė pasėsti. Kokių argumentų pačiam teko girdėti?

      Panaikinti
    6. Esu išskaitęs, kad kai kabini grindi ant pamato jis neišlaiko viso svorio, tuomet ta dalis kuri yra ant pamato tarytum laikosi tvirčiau, tačiau ta kur ant smėlio gali sėsti ir taip atsirasti lūžiai tarp tų grindų kurios pakabintos ant pamato ir ne. Aišku jeigu yra tvirtai sutrombuota žemė tuomet to galima išvengti.

      Panaikinti
    7. O vidnėm sienom pamatukų nedarysit?

      Panaikinti
    8. pas mane jau viskas padaryta. yra nemažai foto ankstesniuose pranešimuose

      Panaikinti
    9. Prisipažinsiu, nesekiau akylai viso blog'o :) bet tokiu atveju, jeigu vidiniai pamatukai jau yra, tuomet nebereikia išvis bijoti, kad grindų vidurys sumąstys pavažiuot žemyn - juk jos laikysis ne tik ant kraštų, bet dar ir per vidurį (daugmaž), jas rems pamatukai.

      Panaikinti
  4. Pas mane analogiška situacija, gal net blogiau - projektinis aukštis tik 2,65, o ir tas aukštis bus sumažintas ~15 cm rekuperatoriaus vamzdyno + gipso, vadinasi, lieka tik 2.50.

    Grindų šiltinimas numatytas 15 cm, o sudėto šio putplasčio altitudė pagal projektą turi būti 5 cm aukščiau negu prasideda blokeliai.

    Ką galvoju pakeisti: nuleisti polistirolo altitudę bent 3 cm, kad ant vidinio pamato (rostverko, kur yra durų angos) užsimestų bent 2 cm polistirolo. Gautųsi: 15 cm visur, išskyrus durų angų vietas - ten būtų 2 cm.

    Rostverkas 24 cm storio, o tokių ruožų pirmajame aukšte yra ~6 bėginius metrus, t.y. iš viso 1,5 kv.m. Ką galvojate ? Rostverko apšiltinimas: iš apačios 10 cm, iš vidaus 5 cm, iš išorės planuoju 15 cm.

    AtsakytiPanaikinti
  5. O dėl rostverko daužymo/pjovimo - nerizikuočiau, dar netyčia nupjausi armatūrą. Bent pas mane viršutinė rostverko armatūra teoriškai prasideda 5 cm nuo rostverko viršaus, o praktiškai - buvo išlieta įvairiai, kai kur daugiau, kai kur mažiau.

    Daužant garantuotai išlįstų armatūra ir tada turbūt liktų tik išbetonuoti lyginamąjį sluoksnį. Daug vargo, o naudos bus tik keli sutaupyti cm.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ar galvojote, kaip išvedžiosite karšto ir šalto vandens vamzdynus? Geriausia tai daryti grindų polistirolo sluoksnyje - kapi išspręsite durų angų vietas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. 1a. šalta galima ir smėlyje laidoti su apvalkalu, o karšta i putplastį. aš kaškaip vamzdynų vedžiojime nematau problemu. jei jus jų matot prašau pasidalinti mintimis :) Dėl būtent lauko durų angų yra klaustukas, tačiau pagavus grindų nuli (pagaliau) , galima bus toj vietoj kur statysis durų profilis ipjauti pamata, kad nusileistu profilis šiektiek žemiau, kad nebūtų slenkščio labai aukšto. dėl vidinių durų lyg problemų nėra.

      Panaikinti
    2. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
  7. Labai patinka jusu blogas, perskaiciau viska, tikiuosi siais metais bus nauju irasu! Grunto tankinimo irangos nuoma uz labai prieinama kaina - https://www.cramo.lt/lt/category/statybine-technika_grunto-tankinimo-iranga_grunto-tankintuvai

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jo, su grindim ir aš turėjau nemažai problemų, kai nieko nesupratau :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Grindu dangos Jusu namams, ofisui ar spotui - http://www.dangucentras.lt

    AtsakytiPanaikinti