2013 m. gruodžio 19 d., ketvirtadienis

Stogo danga (Eternit baltic - baltijos banga)

Mūrininkams išėjus, stogininkai atkeliavo po 2 dienų . gruodžio 5 d.
Stogininkus turim tikrai šaunius. po vienos tikrai nelengvos darbo dienos vaizdelis toks:
Kaip tyčia, jei pamenate, gruodžio 5 diena buvo žiauri pūga...



12-10
 Papildoma atrama viduryje namo, nes būtent toje vietoje vienoje šlaito pusėje yra stoglangis, kitoje špokinyčia (mes ją vadiname špokinyčia, statybininkai kukuške).
 vonioje būsimam stoglangiui vieta
Špokinyčia, kukuškė ar dar kaip nors :) viduryje esančios 2 gegnės išsipjaus!

12-13.
13 ir penktadienis? pfff , pas mus iškeltas VAINIKAS :) kas gali būti geriau?
Su brendžiuko buteliuku skubu pasigauti darbininkus, spėjau :) tad aplaistėm... kultūringai! :)
 vainikas :)
 Stogo danga pradėjo dėtis nuo garažo.
 garažo šonas

 garažo vidus
 Pagrindinis stogas jungsis su garažo stogu per lūžį, jokių skardų dėti nereikės, nes lakštai vienas ant kitos puikiai sueis. silikono pateps ir puikiai gausis :)

 Gražu ir tiek.
Oras stogo dengimui yra idealus!
Darbai juda toliau:


Stogas pabaigtas:



26 komentarai:

  1. kokie argumentai nedėti plevelės pakraigėse? ar nebus problemų su kondensato nubėgimu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. medienai tai kapiec...
    papildomai gausit apdirbineti nuo pelesio...

    AtsakytiPanaikinti
  3. po kiek uz lapa mokejot,ir is kur pirkot???

    AtsakytiPanaikinti
  4. po kiek uz lapa mokejot,ir is kur pirkot???

    AtsakytiPanaikinti
  5. Del pakraigiu, jei galima detaliau :) apie kuria vieta kalbama?

    Petrai, kodel tokia nuomonė? kolkas nelabai suprantu is kur pelesis atsiras...

    lapas - 22,40 Lt, taciau juk tai yra tik puse stogo kainos tie lakstai :) UAB " Avižieniai"

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gegnes iš lauko buvo galima atitraukti nuo mūro per šiltalo storį, dabar apšiltinti ten jau nepavyks. Į siją garaže stogo remti negalima, konstruktoriai to nedarytų. Dėl skardos lūžio vietoje labai suabejočiau ar jos ten nereikėtų, vanduo randa savo kelią, vėjas sniegas ir t.t., silikonas - tik laiko klausimas kiek laikys sandarumą, stogas visas juda, vibruoja nuo vėjo...
    Su artėjančiom šventėm! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, pasirodo paskubejau pasakyti, kad luzio vietoje nera skardos. Idejo tokia lankscia skarda, kuri issibangavo...plius dar idetas paralonas banguotas taippat.silikono jokio netepe. Del gegnes laukia nepergyvenu, taip, toje vietoje bus daugiau zaidimo nes reikes suploninti putplasti ar vata.taciau is vidaus bus vatos 30cm sluoksnis todel salcio tiltelio netureru buti. Hm..del garazo "sijos"... garazo plotis, tiksliau gegnes 6 m.tarp murlotu. Tai jos tikrai neturetu linkti.atrama yra tik del to kad sija sugalvojau ideti ir veliau padaryti antresole..todel tos atramos gavosi tik del visa ko:) Graziu ir Jums svenciu:)

      Panaikinti
    2. Supratau, liux. Ramių švenčių! :)

      Panaikinti
  7. 10 ir 11 foto matosi, kad pakraigėse nėra difuzinės plėvelės

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba, taip sioje vietoje nera difuzines.nematau reikalo ten ja deti nes kai bus pakalimai toje vietoje nebus sandarumo ir kondensato neturetu rinktis. Bet tikrai dar pasitikslinsiu del sios vietos

      Panaikinti
  8. Dominykai matau ne zalia stoga dejot tai kaina smarkiai permokejot. As vasaros viduryje pirkau tia kainu pasiulymai buvo apie 20 lt uz lapa pirkau po 19.60 ir atveze eternit i kiema.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaskaip permokejes nesijauciu.tikrai ne vienoje vietoje kainas gavau ir ju skirtumas buvo tikrai ne toks zenklus. Pasirinkom ruda stoga..zalias gal pigesnis, nezinau.uz tokia kaina kaip rasote vienas pazystamas irgi pirko stoga, taciau 2000 avansas nuplauke kogero visiems laikam. As irgi i kiema is akmenes gavau visa stogo danga..taciau rankinis iskrovimas akmeneje turi baigtis:)

      Panaikinti
    2. Apklausiau apie 15 perpardavinetoju lietuvoj ir nei vienas nesiule brangiau nei 22 o pasiderejus keli nusileido iki 20 lt o dar labiau pasnekejus ir 19,60. Atveze eternit su iskrovimu. Iskrovimas 100 lt ir nuo kelio atveze iki namo 200 metru. O kas del zalio tai jis pas eternit zymiai brnagesnis nei visos kitos spalvos :)

      Panaikinti
    3. Tai matai laikui einant viskas brangsta. pas mane gruodžio pradžioje užsakinėtas stogas... pats kalbi apie vasaros laiką.. visaip būna.. tačiau tikrai nesumokėjau šiaip sau 22,40 kai visur kitur po 19,60. :)

      Panaikinti
    4. kadangi man reikalinga nusipirkti papildomai lapu, gal gali pasidalinti kontaktais kur buvo geriausios kainos eternito?

      Panaikinti
    5. paprasciausia ir manau greiciausiai gausit senukuose siule po 20.40 siaip as uzsakinejau is Bauresta. bet cia klaipedos krastas.

      Panaikinti
  9. Kiek stogdengiai skaičiuoja už kvadratą. Man ir ruošiasi stogą dengt. Žiema tinka statyboms. Man rodos iš galų reikėjo dėt papildomą gegnę nes stogas mažai išsikiša iš galo apsišiltins visai nieko neliks.
    nokiss

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ir reikėjo dar pora eilių blokeliu 2 a uždėt būtų erdvesni kambariai. Grindys dar pakelsi ir dar mažiau prie sienų liks. Kiek kvadratui lapų skaičiuojasi.
    nokiss

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. labas,
      Na iš galų nusprendėm nedėti papildomų gegnių, nes nėra tam reikalo, išsikišimo tikrai bus pakankamai. dėl 2 aukšto tai čia jau pagal poreikius. planavau išvis nekelti 2 aukšto blokeliu sienos, tačiau dėl tam tikru stogo konstukciniu dalyku ishkelem 1 metra. man erdves sociai pakanka.
      Kiek lapu i kvadrata reiktu pasiskaityti http://www.eternit.lt/ ten tikrai visa info surasyta, kaskaip nesidomejau sio dalyko :)

      Panaikinti
  11. Jeigu patenkinti stogdengiais, atsiųskite jų kontaktus į paštą. O daugiausia vertės būtų, jeigu paviešintumėt, už kiek pavyko sutarti darbus.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Hmm, buvau tikras, kad blogo autoriui matomas el. paštas, įėjus į profilį. Anyway: rolandas eta porteris.com

    AtsakytiPanaikinti
  13. Sveiki, gal pasidalinsite kur gavote geras kainas stogo dangai? Mes kaip tik dabar ieškome kur yra gera stogo dangos akcija. Gal kas žinote?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Na ir kaip danga po 4 metu eksplotecijos?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveiki, kaip laiko praėjus neblogam laiko gabalui?

    AtsakytiPanaikinti