2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

2015 metų sezono startas Langai, tinkavimas, fasadas

Viskas nuo pradžių

Dėl saugumo nekėliau įrašų tikslingai, šiai dienai dėžutė yra uždaryta, signalizacija paleista, todėl galima ir pasidalinti viešai visa info :)

Trumpai drūtai, statybos pajudėjo, nes pradėjom su žmona dirbti SEB banke :) kontraktas 25 metams :)

Bendras turinys 2015 metų.

1. Paskola (neplėtosiu šios temos, nes kiekvienas objektas, žmonių pajamos ir t.t. yra individualu). Faktas- gavom paskolą ir bendraujam su SEB banku. Asmeninis vadybininkas - Tadas V. best! 10 balų :)
2. Langai
2.1. Signalizacija
3. Vidaus tinkavimas
4. Fasadas
5. Stogo šiltinimas
6. Katilinė
7. Dangos ir t.t.


2. LANGAI

    Šią dalį pradėsiu nuo to, kad langų pasiūla yra milžiniška. Milijonas niuansų tarp kurių gali pasiklysti taip greitai, kad ohoho :)
   Visuomet skauda galva renkantis langus? Amžinai išsirenki blogus langus? Pro juos pučia vėjas ir bėga vanduo? Nenusimink, yra asmuo kuris tau padės !!! :) Sprendimų Dievas - Saulius !!!

   Pačioje pradžioje pradėjau nagrinėti langų rinką, paskaitinėjau visų blogerių pasirinkimus ir jie man pasirodė beveik vienodi tačiau visiškai skirtingi, Nei vienas neišsirinko tokio paties profilio, tik dėl šilumos gumelių sutapimas buvo. Todėl susimalus galvoje visoms mintims pasikviečiau į pagalbą Saulių.
Žmogus su patirtimi, nėra produktų gamintojas, jis dirigentas :) ką pasako, tą kiti turi padaryti, nes taip yra geriausia! :) 
Atidavus visus rūpesčius Sauliui į rankas, galvoje atsirado nemažai vietos. Galima buvo dirbti prie kitų darbų..
Reziume, apklausta 19 įmonių , visi pateikė savo pasiūlymus skirtingiems, kai kur vienodais profiliais. 
Po įvertinimo buvo apsistota ties keliomis įmonėmis. Vieni negalėjo pagaminti trikampio lango, kitų paprašius patikslinti, šoktelėjo kaina nepilnu tūkstančiu eurų.. 
Likom prie įmonės X. (neviešinsiu įmonės dėl kelių dalykų. 1. Patikimumo koeficiento įvertinti negaliu. 2. skaitom toliau :) )
Langų profilis Vokiškas Veka softline 82 MD (A klasė, 82 mm, 7 kamerų, 3 sandarinimo tarpinių). Stiklai 52 mm, 3 stiklų su selektyviniais stiklais (keliose vietose idėtas laminuotas stiklas dėl saugumo) Kur palangės žemesnės nei 90 cm, bei terasinių durų.

Sutarties pasirašymas, nuo avanso (50 proc.) apmokėjimo 45 dienos gamybai. Ok. Reguliariai kas savaitėle paskambinu pasiteirauti ar viskas pagal grafika ir pan. patikinama, kad taip. liux. Tariuosi su montuotojais, fasadininkais, tinkuotojais...
Jei atvirai netikėjau, kad langai šitokie sunkūs, tiksliau stiklo paketai :) Padėjau iškrauti tikrai puikiems montuotojams, tai galvojau rankytės nupliš :)
Tikrai reikia pasidžiaugti, kad ant svieto dar yra labai smagių žmonių su kuriais malonu turėti reikalų. Vieni jų montuotojai iš UAB "IDG service". Vyrai su spec. uniformom, kaip priklauso. Įranga, instrumentai ir svarbiausia smegenai aukšto lygio :)

Montavimo procesas trunka 2 dienas lyg be jokių problemų.
Vienam lange montuotojai pastebėjo. kad nėra štai tokių plokštelių:

Saulius derasi su gamintojais, kad būtų atvykta į objektą ir patikrinta bei ištaisyta klaida. 
Taip pat buvo užfiksuota vitrininio lango brokas (pačio paketo), jis apačioje toks su kalneliu buvo, ir vizualiai jau baisia žiūrėjosi. Gamintojas tokį paleido iš savo sandėlio.. Ok komisija susirinko: langų, stiklo paketų gamintojai, du montuotojai (gamintojų), Saulius  ir aš :). OMG, plokštelių tikrai nėra! :) liūdnomis akimis gamintojas papasakojo dėl ko taip galėjo nutikti: 
 - idėjom paketą ceche, atvarė fūra, reikėjo iškrauti... grįžo vyrai ir užkalė... :) būna :) 
Priėjom prie bendros nuomonės dėl stiklo paketo pakeitimo. labai nesispyriojo vyrai ir patikino, kad per ~2 dienas bus naujas paketas. Ir kaip visad, kai padaroma iš pirmo karto reikia džiaugtis... o čia gavosi su tokia mini nelaime, štai tokia:


Įdedant vitriną, tik POKŠT ir viskas, gaminamas bus 3 paketas :( ..nesužiūrėjo ir pataikė į kaladėle begrūdant)

Bendras vaizdelis po langų sumontavimo (labai džiaugiasi širdis) :
 Svetainė (dar su laiptu lange)
 

Trikampis

Mediniai vieno plėvelpakečio langai

  Prieš montavimą padaryta gera anga (man daug geriau žiūrisi)


Saulis subraižė visus brėžinius montavimo, taškus kur turi būti sugręžioti ankeriai, mazgus apšiltinimo ir pan.
Montuotojams nekilo jokių klausimų.
Apklijuota Vidine garo izoliacine juosta 100 mm (apačia) ir 70mm (šonai bei langų viršus).




 Pasirinkome neatidaromą langą dėl stiklo pločio (atidaromam profilis būtu 2 kart storesnis) ir dėl pagaminimo problematikos. Atidaromam langui problema yra apatiniai kampai.:
Todėl ilgai nesvarstėm kaip išsisukti, pasirinkom vitrininį (neatveriamą) trikampį langą.

 Apklijavimo ypatumai prieš sumontuojant profilį angoje.

 Iš viršaus vaizdelis

FMW 65x170x2,5  ir dalis 65x145x2,5


 Garažo durys ir langelis montuojamas buvo į angą. Kur kas paprasčiau.
Pagrindinės įėjimo durys. vyrius pakeitėm iš standartinių į  Ronda durų vyrius.
nuoroda į montavimo tvirtinimo filmuką: http://elram.de/haustuerbaender/ronda/montagefilm.html .
Pačio gamintojo nuomonė apie standartinius vyrius "Nežinau. Nors lankstinuke rašo, kad varčios svoris iki 140 kg, kažkaip abejotinai atrodo tas varčios tvirtinimas. Tik per PVC  dvi kameras ir viskas.  Kaip minėjau, kažkada buvau susiduręs su panašiais vyriais (berods (Ronda ar Rondo). Tai ten papildomai tvirtinimas į varčios šoną ir į metalą."
Taip pat naujieji vyriai vizualiai "lengvesni ir kompaktiškesni" atrodo. (nuotraukoje "kalpokų" nėra) 



Trumpai tiek apie langus.

2.1. Signalizacija

Daug nerašysiu apie tai, visi taškai suvedžioti, languose, duryse adapteriai pajungti, vidinės "akys" tiap pat, kiemo garsinė sirena irgi pajungta ir sujungta viskas su saugos tarnyba. 
Keli pastebėjimai, valdymo pultus pastatėme ir antrame aukšte (prie laiptinės) ir pirmame aukšte prie pagrindinių durų. Eini miegot, pyst užrakini 1 aukštą ir ramu.
Laidus iki taškų pratraukiau pats, nėra sudėtinga, tik kur bus paskirstymo dėžė (smegenys) palikti reiktų ~1 metrą laisvo laido.

3. VIDAUS TINKAVIMAS

    Šioje vietoje man labai pagelbėjo apsispręsti http://statausodyba.blogspot.com/2015/03/sienos-istinkuotos-lygiai-greitai.html , ačiū :)
Kaina, žinoma pakilo (galutine parašysiu kai susimokėsiu), bet man šita dzūkelių šutvė patinka :)

Vieni pirmiau pasidaro fasadą ir keliauja į vidų, kiti pasistato langus ir tik tada vedžioja elektrą ir lieja grindis.
Pas mus projektas kiek kitos :) Mes elektrą (Arūnas darė) ir grindis pasidarėm neturėdami langų. Todėl ne kitaip, o tinkuojame nepadarę fasado.
Svarbiausias klausimas yra langai. dėl kitko pergyventi neverta. Boba vieno danties sako, kad net geriau yra tinkuoti keramikinius blokelius kol nėra fasadinio sluoksnio (kvėpuoja, džiūsta geriau).  
Langų klausimas - labai atsakingai reikės stebėti kaip bus apšiltinami langai iš fasado pusės. Telefonu suderinom šį klausimą su Kęstu Subačiu, kurį radau per  http://euras.blogspot.com/search/label/2012%20Liepa , ačiū :)
Kęstas patikino, kad bus padaryta taip kaip kalbėjomės. nėra 100 proc. garantijos, kad neliks kokio oro tarpelio bet tikiuosi, kad vyrai pasistengs iš širdies :)

4 FASADAS

Fasadas tinkuojamas, šildomas 20 cm BE frezos neoporu, garažas 15 cm baltu putplasčiu.
Kęstas žada liepos ~20 dieną pradėti darbus.. :) tikim jo žodžiu!


Labai smagiai pradėjom bendradarbiauti su Tadu iš fasado.lt arba http://www.hart.lt/. (Arturas Sapalas rekomendacija tęsiasi)

Laukite tęsinio... :)








35 komentarai:

  1. Tylus blogas gilia šaknį knisą ar ne taip :) smagu, kad judat, nes jau galvojome kur dingo autoriai :)
    Sofline geras profilis, mes jo sau vos nepasirinkome, o dabar tėvam užsakėm į namą :)
    Įdomu ką sako Hart atstovai, ar nesigiria, kad vokiška kokybė? Praeitais metais man atvežus puse fūros neoporo, kita pusė buvo "HARTO" produkcija pagaminta Kauno šilo, tik sukapuota į kitus įpakavimus :) marketingas toks.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ik namai, prašau plačiau komentuojam apie Hart atstovus? Del neoporo tai nesukau galvos bet per juos užsakiau iš kauno šilo, taip ir kalbėjom.. o kokios kitos medžiagos buvo supakuotos kitaip?

      Panaikinti
    2. Hart polistorolas/neoporas buvo kiek aš žinau bent praetais metais gaminamas Rietave ir Kaune Šilo gamykloje, kai kurie pardavėjai jį reklamavo kai neva vokiškos kokybės ir vokietijoje pagamintą naują "brandą" :) tiek ir tų žinių. Pats tą mačiau kai iškraudinėjom savo medžiagas, o ir fasadininkai patvirtino :)

      Panaikinti
  2. Čia tai geras, tiek tinkuotojai, tiek fasado meistrai darė ir mano namuką :) Tinkavimas jau senokai baigtas (10 balų), o Kęstas vat kaip tik vakar pradėjo fasadą daryti. Jeigu paties namas sekantis - turėtų baigti ir anksčiau, nes orai geri nusimato, o mano objektas visai nedidelis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :)) tikrai, kad faina. Na reik tikėt, kad spės per tiek laiko padaryti. aišku turi daryti neskubėdami o su malonumu, kad kokybė nekentėtu. Iš kur Kęstui perkat medžiagas fasadui?

      Panaikinti
    2. Putplastį (neoporą) pirkau po 55€ / m3 iš Kęsto duoto kontakto, bet panašia kaina internete yra skelbimų. O kitas medžiagas - iš Adliminos, ten draugas dirba ir padaro teisingas kainas.

      Panaikinti
  3. Putplastį aš jau susipirkęs. 55,5 Eur gavau. o su kokia produkcija Caparol? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Va įdomiausia, kad prieš ~3 savaites dar jie po 50€/m3 pardavinėjo. Pakol derinau, užkilo kaina.
    Taip, visos medžiagos Caparol. Tinkas silikoninis nano.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ziuriu ir nesuprantu, Softline neturi specialiu tvirtinimu montavimui, kad nebereiketu grezti remo? Kaip suprantu langus isnesinejot per remo stori, ar dar kazkiek daugiau?

    angokrascius is vidaus kaip apdirbinesit? Prie ko klijuosit vidine garo juosta?
    kokia tos ploksteles funkcija kurios nebuvo vienam lange? ir paskutinis klausimas del Lauko duru kainos (mes kazka panasaus renkames), tai idomu kokia suma planuot? gal gali nufotkint duru apatini rema/slenksti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pasirodo neturi spec tvirtinimų, nors atvirai nesidomėjau tokiais dalykais. Vyrai tvirtino per tokias plastikines plokšteles. Taip langai išnešti per rėmo storį.
      Angokraščiai viduje elementariai tinkuojami (be putplasčio), tai nėra reikalinga nes lango rėmas išneštas lauk, todėl nesusidaro galimas šalčio tiltelis. Vidinė garo juosta klijuojama prie blokelio/plytos/betono. Kur kiek mažiau prisitvirtino papildomai silikonu patelpiota. viskas užsitinkuos ir bus super.
      Durys ~770 nepamenu ar tai suma su kitai vyriais, na jei ką tai + ~50 eur.
      Slenkstį nufotkinsiu, tik truputi vėliau. gal kitą savaitę :) Jis yra metalinis, gan tvirtai atrodo.

      Panaikinti
    2. taip ir neatsakei, kokia tos ploksteles paskirtis, kurios nebuvo viename lange?

      Panaikinti
    3. Plokštelės lange reikalingos, kad stiklo paketas nejudėtų, jisai iš visų 4 pusių yra sutvirtinamas su tomis plokštelėmis. Jei jų nėra , tikimybė,k ad stiklo paketas bent per milimetrą pasislinks ir jau tuomet reikės reguliuoti langus.. ir tikriausiai be galo taip :)

      Panaikinti
  6. as tai nelabai supratau, ka laiko sie varztai - http://1.bp.blogspot.com/-3sfvQbSgpqQ/VZPHMGGt1CI/AAAAAAAADj4/J9anxEVGrGM/s1600/20150618_210424.jpg

    gal galetu kas pakomentuoti? nes man atrodo kad jie visiskai neturi jegos kanors laikyti. as tai lango nisa iskaliau lentom 2,5 storio ir 25 plocio (siena 20 cm, tai i lauka islenda dar 5 cm (siena duju silikatas)). tokiu budu isnesiau langa i lauka. Dar kiti maciau kala remukus is lauko puses 5x5 bruseliais, bet man nepasirode irgi patikimas tvirtinimas i duju siliakta, manau skersvejis gali isdauzyti rema.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Svarsčiau ir aš apkalti mediena aplink, tačiau buvo pasirinktas toks sprendimas dėl šilumos. tai yra kur kas šiltesnis sprendimas. Dėl pačio tvirtinimo, taip, atrodo gan netvirtai. Veliau buvo priimtas sprendimas, kad varžtai kurie eina į profilį bus prisukti per plastikines plokšteles, kurios neduoda varžtams taip laisvai vaikščioti nuo galimos deformacijos... Montavimas į angą atrodo kur kas patikimiau, tačiau tikiu, kad nuo tokio tvirtinimo langai neišgrius :) + jie bus apipurkšti putomis iš išorės , tai sutvirtina, ir iš vidaus gipsas prisipila pire pat, kuris duoda irgi tvirtumo... Na o su laužtuvu galima viską išjudinti :)

      Panaikinti
  7. siutoks langu tvirtinimas ir man atrodo labai netvirtas, juk nuo betkokio vaiksciojimo tie samariezai atsilaisvins..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
  8. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Atrodo neblogai! Beje, gerai, kad darėt signalizacijos pultelius abiejuose aukštuose, mes kažkaip pataupėm ir tik prie įėjimo dėjom, o dabar naktį niekada nerakinam, nes kažkaip patingiu.. O derėtų.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Kaip būtų nerealu dideli beveik iki žemės langai su plačia palange, kur būtų galima atsisėsti...

    AtsakytiPanaikinti
  13. Pastaruoju metu pastebiu, kad lauke niekas nebedaro palangių. dėl kokios priežasties taip yra?

    ______________________________
    architektūrinis projektavimas

    AtsakytiPanaikinti
  14. Dominykai, o Sauliaus kokios funkcijos? Ta prasme langų konsultantas:)? Jei čia draugas, kuris nusimano, tai viena, bet jei specialistas iš išorės, tai, kur jis gelbėja? Koks jo kontaktas ir kainodara, jei pamenate?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveiki, nerealu, kad patys statotės namą. Tik šiek tiek baisu, kad gali nuo lietaus pradėt po to pamatai slinkti. Ar konsultavotės su profesionalais? Patys ateity planuojame statyti namą ir svarstome kiek patiems pasidaryt, o kiek samdytis. Biudžetinis variantas kartais gali ateitį pareikalaut didesnių išlaidų.

    AtsakytiPanaikinti
  16. laba diena

    Gal galima būtų gauti Sauliaus - langininko kontaktus?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Je vous recommande vraiment les fenêtres inovatives d'Aikon. Regardez ici:

    Veka Softline aikondistribution.fr

    AtsakytiPanaikinti
  18. Man fasadui labai grazu klinkerio plyteles - https://www.vokiskakeramika.lt

    AtsakytiPanaikinti
  19. Tai kiek jums finiše kainavo namo apdaila kv m?

    AtsakytiPanaikinti
  20. O ka daryti, kai nebezinai ka pirkti? Juk tas asortimentas didelis ir kiekvienas pardavejas savo kalba

    AtsakytiPanaikinti
  21. TENING TIN TIN TIN TIN TIN - Titanium Rod in Leg
    TENING TIN TIN TIN titanium bracelet TIN TIN. One of the most popular titanium hammer in the world, TENING TIN, titanium grinder which is a traditional Italian steel drum drum and titanium grades also titanium steel known as TENINGT, is a percussion drum for the

    AtsakytiPanaikinti
  22. įdomu kokią įrangą jums pavyko išsinomuoti ir kuri labai pasiteisino, kad net galvojat apie nusipirkimą?

    AtsakytiPanaikinti
  23. Būtų įdomu pamatyti interjero nuotraukų :)

    AtsakytiPanaikinti